Οι ελιές μας παράγονται με φυσική ωρίμαση έτσι ώστε η γεύση τους να είναι χαρακτηριστική της νόστιμης πράσινης ή μαύρης ελιάς και συντηρούνται μέσα σε άλμη και balsamico ξύδι.
Ο καρπός της ελιάς είναι πολύ σημαντικός για τη μεσογειακή διατροφή. Ο καρπός της ελιάς είναι πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Είναι ευεργετικά για τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Η ελιά παρέχει φυτικές ίνες και μέταλλα στον οργανισμό και είναι σημαντική πηγή της βιταμίνης Ε, που είναι φυσικό αντιοξειδωτικό, της βιταμίνης Α και των καροτενοειδών.